Özgecan'a uzanan eller kırılsın

Özgecan

Kırıkkale'de bir grup kadın, Mersin`de üniversiteli Özgecan Aslan`ın hunharca katledilmesine tepki gösterdiler. Kırıkkale Üreten Kadınlar Topluluğu Derneği`nin kurucu Başkanı Ayşegül Bişkin, kadınlarla birlikte Cumhuriyet meydanında yazdığı şiiri okuyup,

SLOGANLAR ATIP BEDDUA ETTİLER

Cumhuriyet Meydanında toplanan kadınlar, üniversiteli Özgecan`ın öldürülmesine tepki amaçlı sloganlar atarken, ellerin taşıdıkları `Aramızda gezerse bu kadar zihniyeti bozuk, biraz zor yaparız bu gidişle 3 tane çocuk`, `Kadına uzanan eller kırılsın`, `Hanımlarınızı üzmeyin, onlar size Allah-u Teâlâ’nın emanetidir`, `Tek suçu kadın başına toplu taşıma aracına binmekti` dövizleri dikkat çekti. Kırıkkale Üreten Kadınlar Topluluğu Derneği Başkanı Ayşegül Bişkin basın açıklamasında şunları söyledi: "21. Yüzyıl Türkiye`sinde Ortaçağdan kalma insanlık dışı olaylar ve en son yaşanan Özgecan Aslan kardeşimizin vahşice ölümü bizi meydanlara dökmüştür. Ne yazık ki ülkemizde kadın, çocuk cinayetlerinde, tecavüzlerde, istismarlarda artışlar görülmektedir. Özgecan Aslan cinayeti eğitim sisteminde ve ahlaki değerlerde görülen çöküşün geldiği son noktadır. Bu vahşet hepimizi tehdit eden toplumsal bir soruna işaret etmektedir. Nerede ne zaman karşımıza çıkacağı belli olmayan ahlaki değerlerden yoksun bu caniler için ne yazık ki cezalar caydırıcı değildir. Cezaların caydırıcı olmaması, eğitim sisteminde yaşanan aksaklıklar ve adaletin yerini bulmaması bu kişileri daha da güçlendirmektedir."

YETKİLİLERE SESLENDİLER

Bişkin açıklamasının devamında, kanunları değiştirmekle yetkili devlet büyüklerinin kendileri gibi aynı duyarlılığı göstermediklerini öne sürdü. Adalet istediklerini belirten Bişkin, "Bizler iffetimize, mahremiyetimize dokunulmadan onurluca yaşamak istiyoruz. Bizler çocuklarımızı korkmadan bir caninin eli değmeden büyütmek istiyoruz. Caniler için de idam istiyoruz" diye konuştu.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ